Top-ads

Sanal dünyanın 'alemleri' Türklerden sorulur

By | Leave a Comment
Sosyal âlemde en çok zaman geçirenler sıralamasında Türkiye üçüncü: Haftada yaklaşık sekiz saat...

LONDRA - Uluslararası bir internet alışkanlıkları araştırmasına göre Türkler sosyal paylaşım sitelerinde en fazla vakit geçiren üçüncü ulus. Araştırmaya göre sosyal paylaşım sitelerinde en çok vakit geçiren Malezyalılar haftada ortalama 9 saatle birinci.

Malezyalıları 8.1 saatle Ruslar takip ediyor. Türkler’in sosyal paylaşım sitelerinde bir haftada harcadığı ortalama vakit ise 7.7 saat. Sosyal paylaşım sitelerinde en çok vakit geçiren geçiriyor. Çalışmaya göre ayrıca, internet kullanıcılarının yüzde 61’i dijital haber ve eğlence kaynaklarını televizyon, radyo ve gazeteye tercih ediyor.

Japonlar’ın arkadaşı az 
TNS araştırma şirketinin 46 ülkede 50 bin kişiyle görüşerek yaptığı araştırma, sosyal paylaşım sitelerinde Malezyalıların ortalama 233, Brezilyalıların 231, Norveçlilerinse 217 arkadaşı olduğunu gösteriyor. Japonların ortalama 29 arkadaşı bulunurken, Çinlilerin 68 arkadaşı var. Ayrıca, araştırmaya göre, internet kullanıcıları sosyal paylaşım sitelerinde elektronik postalarda harcadıklarından daha çok zaman geçiriyor. Bu durumun, cep telefonlarından internete ulaşım imkânının artmasından kaynaklandığı söylüyor. ABD’deki internet kullanıcıların üçte birinin gelecek bir yıl içinde sosyal paylaşım sitelerine cep telefonlarıyla ulaşması bekleniyor. Dörtte birlik bir oranınsa bilgisayarla bu sitelere ulaşacağı öngörülüyor. İsveç’te araştırmaya katılanların yarısı cep telefonlarıyla sitelere girdiklerini söylüyor. (bbc)
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.