Top-ads

TIME'ın 'Yılın Kişisi' anketini Sisi kazandı

By | Leave a Comment
Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin liderliğini yapan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, ABD'de yayımlanan haber dergisi TIME'ın düzenlediği "Yılın Kişisi" anketinde okuyuculardan en fazla oy alan isim oldu. Ancak son sözü TIME editörleri söyleyecek.

Bu yıl iyi ya da kötü anlamda en çok gündem yaratan ismin seçildiği ankette, oy verme işlemi önceki gün sona ermişti. İkili oylamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı geride bırakan Sisi, genel oylamada da ilk sırayı almıştı.

TIME bugun, hem genel hem de ikili oylama sonuçları birlikte ele alınarak yapılan hesaplama neticesindeki sıralamayı da açıkladı. Sonuç olarak, oy verme işleminin sonunda ortaya çıkan sıralama değişmedi ve Sisi'nin yüzde 26.2 oy oranıyla birinci tamamladığı ankette ikinci sırayı yüzde 20.8 ile Başbakan Erdoğan aldı. Erdoğan'ı yüzde 16.3 ile ABD'li şarkıcı Miley Cyrus izledi.

Toplam 1 milyon 928 bin 130 oyun kullanıldığı ankete en fazla katılım da Mısır'dan oldu. Bu ülkeyi sırasıyla Hindistan ve ABD izledi.

TIME dergisi her sene yılın kişisini seçmek için internet üzerinden halk oylaması yapıyor ancak nihai kararı editörler veriyor. Editörlerin seçeceği ‘Yılın Kişisi’ 11 Aralık'ta duyurulacak.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.