Top-ads

Kargalar aksidir şahinleri kovalar

By | Leave a Comment
İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın saraya zarar veren kargalara karşı “şahinle mücadele” yöntemine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu yardımcı olacak. Eroğlu, “Sayın Ortaylı bize resmen müracaat etsin. Şahini biz buluruz. Biz kelaynak bile bulduk, Suriye’ye gönderdik” dedi.

‘Ortaylı yanılıyor’ 

Karadeniz Avcılık ve Yaban Hayatı Federasyonu Başkanı Kadir Engin ise Ortaylı’nın çözüm önerisinin yanlış olduğunu dile getirerek, “Karga aksi bir hayvandır, şahinleri kovalar. Doğanlara kafa tutuyor. Şahin küçük kuşları yakalamak için yaşıyor. Ama istenirse Artvin’de, Ardeşen’de, Hopa’da şahin çok” diye konuştu.

‘Bizim şahinler yabani’ 

Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Ömer Bülent Arslan, Ankara Hayvanat Bahçesi’nde fazla şahin varsa Saray için verebileceklerini ifade etti. Ellerinde 9 şahin olduğunu aktaran Hayvanat Bahçesi Müdürü Nadir Şahin, şunları söyledi: “Bizdeki şahinler yabani. Sarayın ihtiyacı olan evcil, eğitimli şahinler. Hayvanat bahçesindekiler uçar gider. Eğitimli bir şahin bulmak lazım. Bizimkiler ele alışmamış.”

Umut ERDEM / ANKARA

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 Comments:

Gelişmemiz için yorumlarınız bize yön gösterecek. Teşekkür ederiz.